Biografia

Nando Caballero treballa a La Xarxa (abans COMRàdio) i presenta i dirigeix des de 1996 “L’altra cara de la Lluna”, el magazine musical independent de l’emissora. Entre d’altres coses, també va tocar el baix elèctric durant gairebé deu anys amb El Sobrino del Diablo i és el fundador i responsable, juntament amb el tarragoní Miguel Zanón (Juan Zarppa), de La Produktiva Records.

P1010460L’any 2010 va debutar en solitari amb “Vuit dissabtes d’hivern”, un disc gravat i produït pel músic tarragoní Miguel Zanón. Es tracta del primer treball d’un músic experimentat i d’un grapat de cançons que parlen de la quotidianitat i les relacions interpersonals.

Sota el títol de “Dolors i maldecaps” (2011) trobem un disc més roquer que l’anterior però també més freak i marciano en el que col·laboren molts amics com Refree, Miqui Puig, Carles Carolina o David Mullor (Ix!), entre d’altres. La revista de rock Popular 1 va dir d’aquest disc: “Si Wilco sacase este disco muchos se apresurarían a ensalzarlo por todo lo alto y si Eels tuvieran algunos de los temas incluídos en “Dolors i maldecaps” los fans de E estarían muy contentos”.

A finals del 2012 surt “Plantes d’interior”, un magnífic disc de banda que el confirma com una interessant proposta dintre del panorama musical català. Un parell de comentaris de la premsa respecte aquest disc: “Una buena muestra de la buena música que se hace aquí y que no recibe tanta atención mediática cuando se la merece, lejos de manidas referencias como Manel y compañía que reciben excesiva cobertura de los medios, Caballero y los suyos por lo menos hacen algo original y de calidad” (Rock On). “Plantes d’interior equidista de la vanguardia y el pop clásico, del rock más robusto y de la canción tierna, manteniendo la tensión en el oyente durante sus 35 minutos de duración” (Indienauta).

Un infart i una operació de cor han tingut fora de combat a Nando gairebé tot el 2013 i bona part de l’any següent. Malgrat això, la tardor del 2014 va editar un EP de retorn composat, interpretat i gravat per ell mateix a casa seva anomenat “Abracadabra”.

El 2015 comença la seva activitat com a punxadiscos sota el pseudonim de bypass DJ i surt a la venda “Rocanrol”, la seva primera novel·la editada per La Produktiva Books. També durant aquest any la productora de Caldes Plans Films realitza un documental sobre Nando Caballero, amb la seva complicada experiència vital i posterior recuperació, anomenat “RocanrolCor”.

Aquest 2016 crea La Produktiva Films, la seva propia productora, i ha produït, dirigit i realitzat “Badia Rock City”, un documental musical dedicat al barri on va créixer.