30 anys per la carretera (de Pirats a Los Glosters)


Tota gran història necessita uns bons motius per donar-se a conèixer, però també d’uns acurats mitjans que ens l’expliquin de forma atractiva. En aquest cas, no ens ha faltat de res. Els Glosters, grup tarragoní de pop, celebren els seus trenta anys de vida i calia documentar-ho amb consciència. Durant aquesta llarga trajectòria ens han ofert un bon grapat de cançons de beat amb arrels sixties. Un repertori on es manifesta la seva fascinant creativitat així com les seves habilitats instrumentals i vocals. Des dels seus inicis, cap a finals dels vuitanta amb el nom de Pirats, fins a arribar a la formació actual, han passat moltes coses que els distingeixen com una de les formacions més enriquidores de l’escena mod. Quatre àlbums i sis EP’s més singles recullen una obra pròpia memorable, divertida i amb repercussió internacional que hem gaudit també en viu a diversos escenaris. Per celebrar aquestes tres dècades d’existència, van oferir un aclamat concert a la sala tarragonina Zero el passat 8 de juny de 2019. Aquesta pel·lícula recull aquell, ja mític, directe i afegeix un bon treball de documentació amb el testimoni dels seus principals protagonistes així com d’aquelles persones que han viscut d’una manera o altra l’ascens i la consolidació d’una banda incombustible. Sense cap mena de dubte, els Glosters han estat un grup impecable capaç de crear un imaginari propi musicalitzat per un so molt original que perdurarà en el temps.

Àlex Martí (Màgic Pop)

Toda gran historia necesita unos buenos motivos para darse a conocer, pero también de unos cuidados medios que nos lo expliquen de forma atractiva. En este caso, no nos ha faltado de nada. Los Glosters, grupo tarraconense de pop, celebran sus treinta años de vida y había que documentarlo con conciencia. Durante esta larga trayectoria nos han ofrecido un buen puñado de canciones de beat con raíces sixties. Un repertorio donde se manifiesta su fascinante creatividad así como sus habilidades instrumentales y vocales. Desde sus inicios, hacia finales de los ochenta con el nombre de Pirats, hasta llegar a la formación actual, han pasado muchas cosas que los distinguen como una de las formaciones más enriquecedoras de la escena mod. Cuatro álbumes y seis EP’s más singles recogen una obra propia memorable, divertida y con repercusión internacional que hemos disfrutado también en vivo en diversos escenarios. Para celebrar estas tres décadas de existencia, ofrecieron un aclamado concierto en la sala tarraconense Zero el pasado 8 de junio de 2019. Esta película recoge aquel, ya mítico, directo y añade un buen trabajo de documentación con el testimonio de sus principales protagonistas así como de aquellas personas que han vivido de una manera u otra el ascenso y la consolidación de una banda incombustible. Sin lugar a dudas, los Glosters han sido un grupo impecable capaz de crear un imaginario propio musicalizado por un sonido muy original que perdurará en el tiempo.

SELECCIONS


VEURE ON-LINE


PROJECCIONS


21/10/2022 - Mobile Film Fest, Colombia
25/12/2021 - TAC12 TV
24/11/2020 - Festival Memorimage, Reus
18/09/2020 - Casa Canals (Festa Major de Tarragona)

TEASERS


FOTOS RODATGE


Los Glosters

PROTAGONISTES (PER ORDRE ALFABÈTIC)


Alex Martí, Carles García, Elisabet Francesch, Evan Dedes, Héctor Mir, Isaac Negrié, Miguel Zanón, Migui Rañe, Puri Pedrola, Ramón Cuenca i Samy Cinnamon

FITXA TÈCNICA


DURADA: 60'
GÈNERE: Documental musical
FORMAT GRAVACIÓ: HD 16:9
FORMAT PROJECCIÓ: DCP, ProRes o H264
IDIOMA: català
SUBTÍTOLS: castellà i anglès
ANY: 2020

EQUIP TÈCNIC


CÀMERES CONCERT: Dani Díaz, Joaquim Guillen i Nando Caballero
CÀMERA DOCUMENTAL: Nando Caballero
SO CONCERT, EDICIÓ I MÀSTERING Miguel Zanón
PRODUCCIÓ: Ramón Cuenca i Evan Dedes
DISSENY GRÀFIC: Isaac Negrié
MÚSICA: Los Glosters
DIRECCIÓ, SO, MUNTATGE I ETALONATGE: Nando Caballero

Una producció de La Produktiva Films