Nueva edición | New Edition

Nova edició 2020

Un any més arriba l’inDOCumentari, el festival de cinema documental de Sabadell. Una quarta edició de la mostra accidentada, com totes les activitats culturals d’aquest estrany i fatídic any. Després de posposar-ho per problemes derivats de la Covid-19, finalment se celebrarà el dissabte 7 de novembre a través de la plataforma Festhome TV. El funcionament és molt senzill, dissabte de 10 a 23h estaran els documentals disponibles, heu d’agafar una entrada gratuïta i els podreu visionar una vegada cadascun. La projecció presencial a L’Estruch queda anul·lada.


https://tv.festhome.com/festivaltv/indocumentari-festival-de-cine-documental-de-sabadell

Els documentals

“Lejsara” de Rubén Capilla i Marc Ferrà

Lejsara és un documental sobre dos mons: Tinduf i Mallorca. La protagonista, Lejsara, té dotze anys i, gràcies al projecte “Vacances en pau”, passarà el tercer i el passat estiu a Espanya amb la seva família d’acollida. La pel·lícula pregunta si aquest programa permet als seus fills tastar un tros de pastís i després se’ls treu. 

Tràiler: https://youtu.be/PJhHSdKTFqo

“El Equipo D, Los Códigos Olvidados” de Jorge Laplace

Aquest documental mostra la batalla secreta que van lliurar els criptògrafs de tots dos bàndols per desxifrar els codis enemics a la Segona Guerra Mundial. Una partida d’escacs jugada a l’ombra entre les ments més brillants de la seva època i vital per a la resolució del conflicte bèl·lic. Un grup de criptoanalistes republicans, després de ser derrotats per Franco i enviats a camps de concentració, van ser rescatats per militars francesos perquè se sumessin a un grup d’elit que al costat de l’equip d’Alan Turing s’encarregarien desxifrar el més complex de tots invents nazis: la màquina Enigma.

Tràiler: https://youtu.be/bM3-YK9d80M

“Exodus” de Oliver Stiller

L’octubre de 2018, 7.000 persones procedents d’Hondures, Guatemala i El Salvador van fugir del crim de bandes desenfrenades i de la precària situació econòmica dels seus països d’origen. Es van unir en una travessa amb l’objectiu de creuar Mèxic i arribar als EUA.

L’advocat i activista pels drets humans Edgardo Buscaglia contextualitza la situació i examina les estructures polítiques dels estats d’Amèrica Central pel que fa a l’èxode de la població.

Tràiler: https://youtu.be/dqR7tIn_4Fk

“Ara Malikian: Una Vida Entre Las Cuerdas” de Nata Moreno

El documental explica la història del polifacètic violinista Ara Malikian d’origen libanès i ascendència armènia, mostrant la seva trajectòria professional i personal. La música va salvar la vida d’Ara en haver de fugir de la guerra; abandonar Beirut amb 14 anys i des de llavors ha viscut com un nòmada portant la seva música pel món. 

Trailer: https://youtu.be/q7_iDd7Vx8w

“Born In Gambia” de Natxo Leuza

Hassan és un nen que viu al carrer. Al seu germà el van acusar de bruixeria i el van cremar viu davant seu. El seu padrastre li diu porta el diable dins, així que fuig perquè no el matin. Hassan porta sempre una gravadora amb la qual ens explica com és la seva vida, la d’altres nens i la d’un país bell, però ancorat en perilloses tradicions. 

Tràiler: https://youtu.be/Uwk4GutPhpU

“Peckinpah Suite” de Pedro González

Peckinpah Suite ofereix als espectadors l’oportunitat d’acostar-se al director de cinema a través de la mirada de la seva filla menor, Lupita Peckinpah. Lupita era tan sols una nena quan el seu pare va morir en 1984, no obstant això, la seva figura ha estat sempre present en la seva memòria. Lupita ha acompanyat a un equip televisió a Livingston, Montana, on van transcórrer els últims anys de la vida del seu pare, per compartir vivències i records sobre un home que ha inspirat tota mena de llegendes. Un geni de cinema que va revolucionar l’art del muntatge cinematogràfic.

Tràiler: https://youtu.be/YA6ar9eV2_A

inDOCumentari 2019