José Antonio Bejarano “Pantanito” és un rumbero amb cor roquer que, a principis del segle XXI, es va inventar el terme Neocalorrisme revitalitzant la rumba des del centre de Barcelona i reivindicant una altra manera de fer les coses a través de l’underground, la transgressió, la fusió i la llibertat. Aquest documental gira entorn d’ell i la seva visió paia de la rumba, però també gira al voltant de Madrid, Vallecas i el so Caño Roto, per exemple, ventilant opinions de músics i periodistes al voltant d’un gènere odiat i estimat per part iguals.

José Antonio Bejarano “Pantanito” es un rumbero con corazón roquero que, a principios del siglo XXI, se inventó el término Neocalorrismo revitalizando la rumba desde el centro de Barcelona y reivindicando otra manera de hacer las cosas a través del underground, la transgresión, la fusión y la libertad. Este documental gira en torno a él y su visión paya de la rumba, pero también gira alrededor de Madrid, Vallecas y el sonido Caño Roto, por ejemplo, ventilando opiniones de músicos y periodistas en torno a un género odiado y amado por parte iguales.

José Antonio Bejarano “Pantanito” is a rumba musician with a rock heart who, at the beginning of the 21st century, invented the term “Neocalorrismo” (neothug) revitalizing the rumba movement from the very centre of Barcelona and claiming another way of doing things through the underground, the transgression, the fusion and the freedom. This documentary revolves around him and his non gipsy vision of rumba, but it also revolves around Madrid, Vallecas and the Caño Roto sound for example and airing opinions of musicians and journalists around a genre hated and loved by equal parts.


SELECCIONSPLAYLIST SPOTIFYPROJECCIONS

19/10/2019 - Delia Records, Madrid
20/07/2019 - L'Estruch, Sabadell
10/04/2019 - Sala Berlanga, Madrid
09/04/2019 - Sala Berlanga, Madrid
03/11/2018 - Festival In-Edit, CC Albareda, BCN
02/11/2018 - Festival In-Edit, Aribau Multicines, BCN
30/10/2018 - Festival In-Edit, Aribau Multicines, BCN
26/10/2018 - Festival In-Edit, CC Farinera del Clot, BCN

TEASERS

FOTOS RODATGE

Neocalorrismo & Rumba'n'Roll

FITXA TÈCNICA

DURADA: 78′
GÈNERE: Documental musical
FORMAT GRAVACIÓ: HD 16:9
FORMAT PROJECCIÓ: DCP, ProRes o H264
IDIOMA: català i castellà
SUBTÍTOLS: castellà o anglès
ANY: 2018

EQUIP

CÀMERA: Nando Caballero
CÀMERES CONCERT L'HELIOGÀBAL: Adrià Sunyol i Arnau Rovira
SO DIRECTE: Roger Riera, Montse Benítez i Nando Caballero
MUNTATGE D'ÀUDIO: Iván Arroyes i Josema Rubio
DISSENY GRÀFIC I TIPOGRAFIES: Txarly Brown
PRODUCCIÓ EXECUTIVA: Montse Benítez
GUIÓ, DIRECCIÓ, MUNTATGE I ETALONATGE: Nando Caballero

Una producció de La Produktiva Films