Joel Reyes

Joel Reyes torna a donar un pas més enllà més a la seva particular recerca de si mateix i es reivindica com un dels compositors més inspirats del rock patri amb el seu tercer treball en solitari, “Respira”. Amb aquest treball culmina una trilogia que va començar amb “Eléctrico” i va continuar amb ‘El fuego amigo’.

A “Respira”, Joel Reyes es reafirma com un rocker amb aires de cantautor o com a cantautor amb tints rockers. L’ex Baked Beans, originari de Tarragona, estableix, de forma definitiva, quines són les seves cartes com a solista i apunta precís en una diana que domina a la perfecció. Lletres extretes de l’autoconeixement enllaçades amb els sons bàsics del rock de tota la vida, des del cantautor elèctric a les guitarres més furioses, des del rock fronterer al country folk més càlid, Joel probablement ha aconseguit el seu disc més inspirat.
Gravat en els estudis Acme (Miranda, Astúries) amb Miguel Herrero als comandaments, Reyes ha comptat amb la col·laboració de Nadia Álvarez, així com amb Cristina Merino. No falten les afilades guitarres de Paco Salazar o Nacho Mur, o la ja habitual presència de Diego Galaz amb un frenètic violí en clau meridional a ‘Carnaval’, la cançó que obre el disc.