El Sobrino del Diablo

El Sobrino del Diablo (Barcelona, 1969), el nom real és Juan Gómez González, és un cantautor barceloní que barreja estils relacionats amb el rock i en les seves actuacions combina el monòleg humorístic amb la cançó. Va ser professor de Llengua i Literatura a batxillerat i és autor de dos llibres: “Thin Lizzy, La llegenda del rock irlandès” (Editorial Milenio, 2001) i “Introducció a Frank Zappa” (Editorial Milenio, 2004)

El 1999 va decidir iniciar una carrera artística musical amb el nom artístic de El Sobrino del Diablo, basant-se en el títol de la famosa novel·la de CS Lewis “Cartes del Diable al seu Nebot”. Per a aquesta carrera va renunciar al seu treball com a professor. Els seus temes musicals solen tenir contingut humorístic i de sàtira política i social, sempre des d’un punt de vista irònic, i els estils musicals que practica són variats, des del reggae al rock passant pel heavy metal, la cançó d’autor, el blues o la música tradicional irlandesa.

Ha treballat com a locutor i col·laborador musical per a Ràdio 4, Ràdio 3, COM Ràdio i Barcelona TV. Ha actuat diverses vegades en programes d’Andreu Buenafuente i a La 2 de RTVE. Ha estat vocalista amb els grups L’Inkreíble Kinteto Afonia i Náspid Franzapán i ha fet duos amb artistes com Mr Rodríguez, Doctor Fargo, Perrocker, Juantón el Equilibrista, Paco Enlaluna o Juako Malavirgen a part de col·laboracions amb grups i solistes com Siniestro Total, Quimi Portet o Gerard Quintana.

Disculpin les molèsties és un documental del 2018 que gira al voltant de la seva figura.

Web oficial: www.elsobrinodeldiablo.com

sob