Joel Reyes

[CAT] Joel Reyes torna a donar un pas més enllà més a la seva particular recerca de si mateix i es reivindica com un dels compositors més inspirats del rock patri amb el seu tercer treball en solitari, “Respira”. Amb aquest treball culmina una trilogia que va començar amb “Eléctrico” i va continuar amb ‘El fuego amigo’.

A “Respira”, Joel Reyes es reafirma com un rocker amb aires de cantautor o com a cantautor amb tints rockers. L’ex Baked Beans, originari de Tarragona, estableix, de forma definitiva, quines són les seves cartes com a solista i apunta precís en una diana que domina a la perfecció. Lletres extretes de l’autoconeixement enllaçades amb els sons bàsics del rock de tota la vida, des del cantautor elèctric a les guitarres més furioses, des del rock fronterer al country folk més càlid, Joel probablement ha aconseguit el seu disc més inspirat.
Gravat en els estudis Acme (Miranda, Astúries) amb Miguel Herrero als comandaments, Reyes ha comptat amb la col·laboració de Nadia Álvarez, així com amb Cristina Merino. No falten les afilades guitarres de Paco Salazar o Nacho Mur, o la ja habitual presència de Diego Galaz amb un frenètic violí en clau meridional a ‘Carnaval’, la cançó que obre el disc.

[CAST] Joel Reyes vuelve a dar una vuelta de tuerca más a su particular búsqueda de si mismo y se reivindica como uno de compositores más inspirados del rock patrio con su tercer trabajo en solitario, ‘Respira’. Con este trabajo culmina una trilogía que comenzó con “Eléctrico” y continuó con ‘El fuego amigo’.

En “Respira”, Joel Reyes se reafirma como rockero con aires de cantautor o como cantautor con tintes rockeros. El ex Baked Beans, originario de Tarragona, establece, de forma definitiva, cuales son sus cartas como solista y apunta certero en una diana que domina a la perfección. Letras extraídas del autoconocimiento enlazadas con los sonidos básicos del rock de toda la vida, desde el cantautor eléctrico a las guitarras más furiosas, desde el rock fronterizo al country folk más cálido, Joel probablemente ha conseguido su disco más inspirado.
Grabado en los estudios Acme (Miranda, Asturias) con Miguel Herrero a los mandos, Reyes ha contado con la colaboración de Nadia Álvarez, así como con Cristina Merino. No faltan las afiladas guitarras de Paco Salazar o Nacho Mur, o la ya habitual presencia de Diego Galaz con un frenético violín en clave sureña en “Carnaval”, la canción que abre el disco.