La tercera edició del festival inDOCumentari es va realitzar als Cines Imperial el 25 de maig de 2019.
Els documentals seleccionats van ser els següents:


Tàndem
d’Alba Salmerón
Curt documental guanyador

Pere Ribes és un nen d’Olot la major afició és comentar partits de futbol tot i ser invident des del seu naixement. La seva història es va arribar a convertir en alguna cosa viral però aquest documental pretén anar més enllà, centrant-se en la persona que l’ha fet capaç de tot això, la seva mare, Antònia.

País: Espanya
Durada: 23′
Idioma: Català

Cinema mon amour
de Natalia Regás
Documental guanyador

Commoguda pel tancament d’un cinema, una jove directora decideix investigar si les sales de Barcelona tenen els dies comptats. Durant els cinc anys de gravació del documental, s’endinsarà al món tancat de l’exhibició catalana, assistirà a la transformació d’aquest art/negoci i viurà experiències irrepetibles a les entranyes de nombrosos cinemes.

País: Espanya
Durada: 52′
Idioma: Català i castellà

El día de los conectados
de Carles Bosch, Nabil Ballahsene, Sara Rancaño i José M. Restrepo

A la plaça principal de Sant Antonio de los Baños (Cuba), hi ha connexió wi-fi i el Dia de Sant Valentí i tots volen parlar amb els seus éssers estimats que viuen a l’estranger. Atapeïts en els bancs de la plaça, ningú s’avergonyeix que el veí pugui escoltar les seves converses privades.

País: Espanya/Cuba
Durada: 24′
Idioma: Castellà

Almost ghosts
d’Ana Ramón Rubio

Amb 73 anys, Harley Russell viu de les propines en el seu atrotinat local d’Erick (Oklahoma). Àngel Delgadillo, l’últim barber de Seligman (Arizona), continua afaitant als seus 91 anys als conductors que es desvien de la interestatal. Lowell Davis, amb 80 anys, és l’únic habitant del poble fantasma Red Oak II, (Missouri). Tres històries de perseverança i superació al voltant de la mítica Route 66.

País: Espanya
Durada: 68′
Idioma: Anglès amb subtítols en castellà

Kyoko
de Marcos Cabotá i Joan Bover

El 23 d’abril de 1971, Mallorca va viure un succés extraordinari: la detenció de John Lennon i Yoko Ono. El motiu? El segrest d’una nena anomenada Kyoko. Aquest curtmetratge documental s’articula a partir dels testimonis que van viure i recorden aquell poc conegut succés. A l’abril aquesta obra va guanyar el premi al millor curtmetratge documental al Festival de Cine de Màlaga.

País: Espanya
Durada: 20′
Idioma: Castellà

23 disparos
de Jorge Laplace

“23 disparos” és un llargmetratge documental que tracta d’aclarir els fets que van envoltar la mort violenta de Manuel José García Caparrós el 4 de desembre de 1977. La justícia d’una acabada d’estrenar democràcia mai va aclarir els fets tot i els clars indicis. Mai ningú va ser imputat.

País: Espanya
Durada: 82′
Idioma: Castellà

El Festival inDOCumentari està organitzat per La Produktiva Films i Plans Films amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.