La segona edició del festival inDOCumentari es va realitzar a La Capella de Can Gambús del 28 al 30 de juny del 2018.
Els documentals seleccionats van ser els següents:

*en lugar de nada
de Brenda Boyer
Curt documental guanyador

En aquest curt documental autobiogràfic la directora s’enfronta a la negligència dels seus pares en una revisió crítica i res autocomplaent de la seva història familiar. Aquesta volta al passat es troba amb el present donant resposta a les qüestions existencials que emergeixen del joc de víctimes i botxins que travessa tot el sistema familiar.

País: Espanya
Durada: 37′
Idioma: Castellà

Libertad de Impresión
de Fernando Muñoz i Fede Carrillo
Documental guanyador

El 2007 un jutge decideix el segrest de la publicació satírica El Jueves, el motiu és la irònica representació dels membres de la Casa Reial Espanyola. Aquest succés, per exemple, ha delineat com la censura forma part de les polítiques editorials de molts mitjans. L’objectiu del documental és tractar la qüestió de la llibertat creativa com un dret propi dels professionals de l’humor gràfic.

País: Espanya
Durada: 67′
Idioma: Castellà

Lenda negra
de Elisa Celda, Claudia Gracia, Mario Sanz i Óscar Vincentelli

Parla de la recerca de la llegenda de Manuel Blanco Romasanta, “O Home Lobo”, de la mà de quatre joves cineastes que repeteixen la seva ruta en un recorregut nocturn per pobles i boscos gallecs. Miren a l’invisible, aquí on perdura el pas del temps, a la nit actual, buscant un fantasma passat i perdut. Una producció de l’ECAM (l’escola de cine de Madrid).

País: Espanya
Durada: 38′
Idioma: Gallec i castellà
Subtítols: Castellà

Katsikas
de Rodrigo Vázquez

La crua veu de nou persones que van arriscar la seva vida i la de les seves famílies fugint de la guerra a Síria. Un cant a l’empatia que ens farà reflexionar com a persones sobre la nostra posició davant la crisi de refugiats, unes persones que l’únic que busquen és un refugi on poder esperar a que la situació a Síria canviï i puguin tornar en pau.

País: Espanya
Durada: 46′
Idioma: Àrab
Subtítols: Castellà

El sueño efímero
de Toni Bestard

Aquest entranyable curt documental repassa la vida i obra de tres pintors de cartells de cinema de Palma, Barcelona i Madrid: Rafel Ruiz, Juan Antonio García i Alfonso Pérez, l’últim que es va dedicar a aquest ofici i que va estar pintant aquells cartells fins al 2013.

País: Espanya
Durada: 19′
Idioma: Castellà i català
Subtítols: Castellà

Tigernut. La patria de las mujeres íntegras
de Antxon Monforte

La història d’un valencià immers en un trepidant viatge a l’Àfrica per investigar l’origen de la xufa d’un fosc entramat d’empreses que està guanyant milions de dòlars. Escandalitzat davant el que va esbrinant, un viatge que havia de durar una setmana es converteix en una road movie de 3.000km travessant zones plenes de jihadistes, segrestos i misèria a la recerca de respostes.

País: Espanya
Durada: 91′
Idioma: Varis
Subtítols: Castellà

El Festival inDOCumentari està organitzat per La Produktiva Films i Plans Films amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.