El Sobrino del Diablo

“Injúries a la corona” és el desè disc oficial (i novè en estudi) de El Sobrino del Diablo. Sense deixar la seva habitual versatilitat estilística al voltant de rock, pop i folk amb textos divertits i irreverents, incideix especialment aquesta vegada en dos aspectes: musicalment, en el gènere de heavy metal. Quant al textual, en l’antifeixisme i anticapitalisme militant i la ideologia llibertària. La selecció de cançons abasta una dotzena de composicions de 2015 més alguns temes recuperats de l’època de Los Monjes, la banda que el Sobrino va liderar entre 1993 i 1999 i sorprenents versions del cançoner dels mítics The Kinks i el grup d’hard rock britànic Saxon .

Hi ha fins a vint músics col·laborant en els dinou talls de l’àlbum. Així mateix, col·labora en un tema la banda eivissenca Projecte Mut i per a les lletres el Sobrino ha comptat amb col·laboracions com la del novel·lista i poeta Carlos Zanón, amb qui el Sobrino coincideix com a guitarrista des de fa un any en la refundació de la banda dels 90 Alícia Golpea. La portada i il·lustracions són obra del dibuixant de còmics Carlos Gambarte. Entre les dinou cançons hi ha tres en català i quinze en castellà. Com a anècdota, també conté una lletra en castellà medieval.

sob

“Injurias a la corona” es el décimo disco oficial (y noveno en estudio) de El Sobrino del Diablo. Sin dejar su habitual versatilidad estilística en torno a rock, pop y folk con textos divertidos e irreverentes, incide especialmente esta vez en dos aspectos: musicalmente, en el género de heavy metal. En cuanto a lo textual, en el antifascismo y anticapitalismo militante y la ideología libertaria. La selección de canciones abarca una docena de composiciones de 2015 más algunos temas recuperados de la época de Los Monjes, la banda que el Sobrino lideró entre 1993 y 1999 y sorprendentes versiones del cancionero de los míticos The Kinks y el grupo de hard rock británico Saxon.

Hay hasta veinticinco músicos colaborando en los diecinueve cortes del álbum. Asimismo, colabora en un tema la banda ibicenca Projecte Mut y para las letras el Sobrino ha contado con colaboraciones como la del novelista y poeta Carlos Zanón, con quien el Sobrino coincide como guitarrista desde hace un año en la refundación de la banda noventera Alicia Golpea. La portada e ilustraciones son obra del dibujante de cómics Carlos Gambarte. Entre las diecinueve canciones hay tres en catalán y quince en castellano. Como anécdota, también contiene una letra en castellano medieval.